Tko smo mi?

McElit d.o.o.

Naselje Andrije Hebrang 8/19, Slavonski Brod

Prokurist: Mario Macan

McElit d.o.o. odnosno web trgovina obrana.net obveznik je Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (”Opće uredbe o zaštiti podataka”), Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka i drugih prisilnih propisa Republike Hrvatske kojima se uređuje zaštita osobnih podataka korisnika naše web stranice, a koji obvezuju McElit d.o.o. odnosno web trgovina obrana.net.

Vaša privatnost i sigurnost Vaših osobnih podataka nam je od izuzetne važnosti jer na taj način gradimo uzajamni odnos koji je pouzdan, transparentan i siguran. Uvjeti korištenja i Pravila privatnosti sadrže pravila odnosno informacije s kojima Vas želimo upoznati kako biste imali sigurnost i povjerenje da su Vaši osobni podaci koje ste nam dostavili zaštićeni, kako biste znali u koju svrhu se isti prikupljaju i temeljem koje pravne osnove, kome prikupljene podatke dijelimo, zaštitne mjere koje smo poduzeli i koje provodimo te koja su Vaša prava vezano za pristup i zaštitu Vaših osobnih podataka i u tu svrhu smo navedena pravila implementirali u naše poslovanje te Vam preporučamo pročitati naše Uvjete korištenja i Pravila privatnosti.

Prihvaćanje Općih uvjeta

McElit d.o.o. odnosno web trgovina obrana.net posvećuje veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite privatnosti uređuje način postupanja s informacijama koje obrana.net obrađuje odnosno prikuplja kad se posjete naše internet stranice.

Pristupanjem stanicama obrana.net ili korištenjem bilo kojeg dijela sadržaja, te klikom na oznaku „Prihvaćam“ prihvaćate ove Opće uvjete korištenja i uvjete zaštite osobnih podataka (u daljnjem tekstu: ”Opći uvjeti”), kao i sva ostala pravila i uvjete korištenja naše web stranice i sadržaja na našoj web stranici te Uvjete kupnje.

Ukoliko se ne slažete s navedenim molimo Vas da dalje ne koristite i ne posjećujete obrana.net

Promjene Općih uvjeta, web-stranice i web trgovine obrana.net

McElit d.o.o. odnosno web trgovina obrana.net zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili dopuniti Opće uvjete, te takve promjene stupaju na snagu danom objave na web-stranici. Savjetujemo da periodično provjeravate ove Opće uvjete kako bi bili upoznati sa eventualnim promjenama istih.

McElit d.o.o. odnosno web trgovina obrana.net zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave izmijeniti, dopuniti ili ukinuti bilo koji dio svoje prisutnosti na internetu, što uključuje i obrana.net, odnosno bilo koji njegov dio, servise ili podstranice koje se putem njega pružaju. Ovo pravo uključuje, ali nije ograničeno na dostupnost sadržaja, novih podataka, načina prijenosa, kao i prava na pristup ili korištenje sadržaja na obrana.net.

Vaša je korisnička obveza koristiti obrana.net u skladu s pozitivnim propisima, te općim moralnim i etičkim načelima.

Na stranici obrana.net koristimo tzv. cookies (kolačići) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice. Analiziramo i podatke o korištenju pojedinih dijelova stranice i prometa na stranicama. Cookies su tekstovne datoteke koje se pohranjuju na računalu posjetitelja internetske stranice. Oni omogućavaju prepoznavanje korisnika pri ponovnom posjetu stranici. To nam omogućava provođenje gore opisane analize korištenja. Cookies se inače mogu, putem odgovarajućih postavki na browseru, i odbiti ili izbrisati, ali to međutim može dovesti do nemogućnosti korištenja u potpunosti nekih funkcija portala obrana.net. Navedeni softver prikuplja i pohranjuje i neke tehničke podatke, uključujući IP adresu korisnika. Ni u kom slučaju ne dolazi do identifikacije osoba koje stoje iza podataka koji se koriste za poboljšanje funkcionalnosti, niti do prikupljanja osobnih podataka korisnika. Prilikom klika na oznaku Prihvaćam te klikom na kvadratić prilikom narudžbe dajete jasnu i nedvosmislenu privolu kojom prihvaćate da se Vaši osobni podaci ( ime i prezime, adresa prebivališta, broj telefona, E-mail adresa, IP adresa) potrebni za svrhu registracije, narudžbe, plaćanja i dostave prikupljaju i obrađuju od strane McElit d.o.o. odnosno web trgovina obrana.net i poslovnik partnera (HpEkspres i WSPay).

Za ispravan rad ove web stranice, te u svrhu daljnjih unaprjeđivanja servisa, ova web stranica treba na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (Cookies). Klikom na oznaku Prihvaćam dajete svoj pristanak na upotrebu i spremanje cookiesa (kolačića). Njihovim blokiranjem i dalje možete pregledavati stranicu, no neke će njezine funkcionalnosti biti nedostupne ili limitirane.

Naša politika o kolačićima objašnjava što su kolačići, kako mi koristimo kolačiće, kakav izbor imate u vezi kolačića i kako možete pronaći dodatne informacije o kolačićima.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka:

Osobnim podacima smatraju se oni podaci koji Vas identificiraju (poput imena, adrese, e-maila ili poštanske adrese i dr.). McElit d.o.o. odnosno web trgovina obrana.net ne prikuplja Vaše osobne podatke osim u slučaju kada ste nam ih Vi izričito učinili dostupnima (klikom na kvadratić), čime pristajete odnosno dajete privolu na njihovo korištenje u prethodno navedene svrhe.

McElit d.o.o. odnosno web trgovina obrana.net je voditelj obrade koji prikuplja i obrađuje osobne podatke korisnika u sljedećim slučajevima:

Podnošenja upita od strane korisnika
Registracije korisnika
Narudžbe i obrade narudžbe
Plaćanja i izdavanja računa
Dostave
i drugim slučajevima koji zahtijevaju redovno poslovanje McElit d.o.o. odnosno web trgovina obrana.net tijekom korištenja naše Web stranice (kolačići), registracije korisnika, plaćanja i elektroničke komunikacije s nama, a u slijedeće svrhe:

Odgovori na upite
Recenzije proizvoda
Registracija korisnika
Narudžbe i obrade narudžbe
Plaćanje i izdavanje računa
Dostave
i druge svrhe koje zahtijeva redovno poslovanje McElit d.o.o. odnosno web trgovina obrana.net tijekom korištenja naše Web stranice (kolačići), registracije korisnika, plaćanja i elektroničke komunikacije s nama.

McElit d.o.o. odnosno web trgovina obrana.net prikuplja i/ili može prikupiti slijedeće Vaše osobne podatke:

Ime i prezime
Naziv i OIB poduzeća
Adresa
Broj telefona
E-mail adresa
IP adresa
Broj kartice i ime banke gdje je račun otvoren
Organizacijske i sigurnosne mjere koje smo poduzeli u svrhu zaštite osobnih podataka:

Kriptirana veza
Ograničeni fizički pristup samo ovlaštenim osobama
Programi za zaštitu software-a
Sustave video nadzora
Zaštita imovine ˝pod ključ˝
Usluge IT službe za sigurnost i zaštitu podataka
Šifriranje i ograničavanje pristupa podacima ispitanika na računalu i drugim elektroničkim medijima u vlasništvu voditelja obrade
Sustavi alarma i sl.
Korisnik ima sljedeća prava:

Pravo na transparentnost
Pravo na pristup podacima
Pravo na ispravak
Pravo na brisanje
Pravo na ograničavanje obrade
Pravo na prenosivost podataka
Pravo na prigovor
Pravo na protivljenja odluci na temelju profila odnosno protivljenja automatiziranom pojedinačnom donošenju odluka.
Vaše podatke nećemo čuvati duže nego li je to nužno za ispunjavanje navedenih svrha u koju su isti prikupljeni, sukladno zakonskim propisima Republike Hrvatske.

Ukoliko se registrirate i izradite profil kupca na našoj stranici ili naručite putem naše Web trgovine, morat ćete unijeti navedene osobne podatke u online obrazac. Ti podaci neophodni su za pružanje usluga trgovine. Ukoliko ne dostavite potrebne podatke, nećemo biti u mogućnosti sklopiti ugovor niti obraditi Vašu narudžbu.

Podaci koji su potrebni radi isporuke robe bit će otkriveni dostavnoj službi. Napominjemo kako će biti otkriveni samo oni podaci (ime i prezime, adresa i broj telefona) koji su potrebni za isporuku robe.

Pristup sadržajima na našim stranicama koji podrazumijevaju prikupljanje osobnih podataka nije dozvoljen osobama mlađim od 16 godina te ne prikupljamo niti obrađujemo podatke osoba mlađih od 16 godina. Ukoliko steknemo saznanja da su nam dostavljeni osobnih podaci takvih osoba, iste ćemo bez odgode obrisati.

Davanjem Vaše privole (klikom na kvadratić/prihvaćanjem kolačića) Vi jasnom potvrdnom radnjom izražavate dobrovoljan, poseban, informiran i nedvosmislen pristanak na obradu Vaših osobnih podataka koji se na Vas odnose. Privolu možete povući u svakom trenutku slanjem obavijesti na kontakt e-mail adresu: shop@obrana.net

Ukoliko imate pitanje u vezi Zaštite osobnih podataka možete se također obratiti slanjem pisanog upita na e-mail adresu: shop@obrana.net ili osobno na adresi: McElit d.o.o. odnosno web trgovina obrana.net, Naselje Andrije Hebrang 8/19, 35000 Slavonski Brod.

Što su cookies (kolačići)?

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu, internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok raspon informacija uključujući i osobne informacije (kao što je Vaše ime ili adresa e-pošte). Ipak, navedene informacije ne mogu biti spremljene bez da im Vi to omogućite tj. web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića nisu Vam vidljive. Ipak, postavke internetskog preglednika možete promijeniti i tako sami izabrati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, te pobrisati spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internetskog preglednika i slično.

Kakve kolačiće koristimo i zašto?

Privremeni kolačići (session cookies) uklanjaju se s računala po zatvaranju internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke. Mi ih koristimo da omogućimo pristup sadržaju odnosno za spremanje jezika prikaza stranice.

Trajni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i zaporka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Trajni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama. Mi koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati stranicu prema vašim navikama. Ova informacija je anonimna – ne vidimo individualne podatke korisnika.

Kolačići u trajanju od 30 dana koriste se da se ne prikazuje obavijest o kolačićima nakon što ste je prihvatili.

Ako koristite našu web stranicu bez promjene postavki preglednika, pretpostavit ćemo da ste suglasni s primanjem svih kolačića s naše web-stranice. Većina preglednika nudi mogućnost brisanja pojedinačnih kolačića, uključujući i kolačiće naše web stranice.

Kolačići treće strane koji se spremaju kod korištenja vanjskih servisa. Postoji više vanjskih servisa koji korisniku mogu spremati ograničene kolačiće. Ovi kolačići nisu spremljeni od strane ove web stranice, ali neki služe za normalno funkcioniranje nekih mogućnosti te za lakši pristup sadržaju. Vanjski servisi koji se koriste a mogu postaviti kolačiće su:

Google Analytics
Google reCaptcha
Kakav izbor imate u vezi kolačića:

Onemogućavanjem pospremanja kolačića odlučujete hoćete li dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke kolačića se kontroliraju i uređuju unutar vašeg web preglednika. Želite li u bilo kojem trenutku izbrisati ili onemogućiti kolačiće na svojem računalu, možete ažurirati postavke svojeg internetskog pretraživača (informacije o načinu brisanja i onemogućavanja kolačića potražite na svojem pretraživaču odabirom izbornika „Help“). Obavezni smo napomenuti kako onemogućavanjem kolačića, nećete moći koristiti neke funkcionalnosti ove web stranice.

Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite.

Ako želite saznati više o kolačićima, uključujući i informacije o tome kako se kolačići postavljaju te kako možete upravljati njima ili ih isključiti, posjetite sljedeće web stranice:

www.allaboutcookies.org
www.youronlinechoices.eu
Izmjene naše politike o kolačićima:

Svaku buduću izmjenu naše politike o kolačićima objavit ćemo na ovoj stranici. Molimo Vas da povremeno posjetite ovu stranicu radi informiranja o mogućim izmjenama naše politike o kolačićima. Ova politika o kolačićima posljednji put je izmijenjena 20. prosinca 2018. godine i zamjenjuje svaku drugu politiku o kolačićima koja je važila prije tog datuma.